Marlies 

Trajectbegeleider
Locatie Zaandam

 

Marlies is trajectbegeleider op de vestiging Zaanstad. 

Ik kende dnoDoen vanuit Hoorn en ik had veel interesse om met de doelgroep van dnoDoen te werken. Toen er een vacature kwam hoefde ik niet te twijfelen of ik zou solliciteren. dnoDoen biedt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, dat maakt het een aantrekkelijke werkgever.

In Zaanstad was het de uitdaging om dnoDoen op de kaart te krijgen bij de wijkteams. We moesten het opnemen tegen andere langer bestaande instellingen. Het was een uitdaging om onze methodiek Krachtwerk onder de aandacht te brengen en uit te leggen. De wijkteams waren niet gewend om op deze manier te werken.

Warm bad

dnoDoen is een platte organisatie met korte lijnen. Ondanks de grootte die het heeft, voelt het als een kleine organisatie. Dit komt onder andere doordat directie en MT goed zichtbaar en benaderbaar zijn. Ik vind dit heel prettig.

Een doorsnee dinsdag

De dinsdag is de eerste dag van de week dat wij beiden op kantoor zijn. Deze dag beginnen wij met het doornemen van de cliënten. En natuurlijk het doorspreken van ons eigen weekend.

Daarna kan het zo zijn dat er een cliënt op kantoor komt die samen even zijn post door wilt nemen, of een bezoek van een wijkteam die iets met ons wil bespreken. Zelf bezoeken wij de wijkteams ook regelmatig. Marlies is er voornamelijk voor de Housing First cliënten die binnen zitten. Op zo’n dag, die eigenlijk nooit hetzelfde verloopt, proberen we ook samen te lunchen. Wij moeten er samen echt voor zorgen dat we onze agenda’s op elkaar afstemmen. Geen dag is hetzelfde!

DOEN!

Ooit zei een inkomensconsulent tegen mij: ik had niet verwacht dat jullie je naam zo snel eer aan deden. Jullie DOEN! Dat vond ik een mooi compliment.

Tips

Maak gebruik van de mogelijkheden binnen dnoDoen. Wees nieuwsgierig naar de mensen zonder een vooroordeel te hebben. Blijf vooral jezelf, daarmee bereik je het meest.

Zorg dat je goed ingewerkt raakt en maak daar ook tijd voor. Bezoek alle vestigingen en probeer een meewerk dag op een andere vestiging te regelen. Zo leer je de organisatie en het werk goed kennen. Elke vestiging heeft zijn eigen uitdagingen en cultuur.